Actueel

Case IH breidt Optum-serie uit met nieuw topmodel

7 jun, 2023

Case IH heeft een nieuw topmodel geïntroduceerd in de Optum-serie van multifunctionele tractoren met hoog vermogen. Het nieuwe model, de Optum 340 CVXDrive, biedt 340 pk vermogen en maximaliseert het concept van een ontwerp met hoog vermogen en laag gewicht dat kan worden uitgerust met ballastgewichten. Ondanks dat het nieuwe model talloze verbeteringen heeft, is het niet zwaarder dan de bestaande modellen. 

Case IH Optum 340

De Optum 340 CVXDrive heeft een stille cabine met hoog comfort en prestaties. Het bevat geavanceerde technologieën, zoals AFS Connect Advanced-telematica, die gedurende vijf jaar verbonden services biedt via het AFS Connect-portaal.

Het hart van de tractor is een 6-cilinder, 6,7-liter Fase V FPT-motor die vermogen en koppel levert voor veeleisende toepassingen in het veld en transport. De CVXDrive-transmissie van de tractor is herzien en verbeterd, samen met andere aandrijflijnonderdelen, om betere prestaties, productiviteit en efficiëntie te bieden. De tractor is ook uitgerust met een grote brandstoftank voor langere autonome uren in het veld en vereist onderhoud na 750 uur.

De Optum 340 CVXDrive heeft een krachtige hefinrichting en biedt verschillende aftakastoerentallen, waardoor het een veelzijdige tractor is. De cabine is ruim, comfortabel en stil, met een uitstekend zicht rondom. De tractor wordt geleverd met een geavanceerd besturingssysteem, een touchscreenmonitor en optionele cabineophanging voor optimaal bedienings- en rijcomfort.

Het model wordt geleverd met Safeguard Connect, een uitgebreid pakket met Case IH-services, waaronder een verlengde garantie, een 5-jarig abonnement op het AFS Connect Advanced-telematicaportaal en een 3-jarig abonnement op Case IH MaxService.

 De Optum 340 CVXDrive wordt deze zomer en herfst op verschillende beurzen overal in Europa aan het grote publiek getoond, waaronder in primeur op Potato Europe in Kain, België, op 6 en 7 september. 

Case IH Optum 340
Bron: Trekkerweb / CASE IH