Actueel

Gereviseerde Grimme Tectron aan het werk bij C.A. Nobel & Zoon uit Oudenhoorn

20 okt, 2022

Dit oogstseizoen is de gereviseerde Grimme Tectron in bedrijf gesteld bij C.A. Nobel & Zoon uit Oudenhoorn. Het bedrijf in de Hoeksche Waard rooit ieder jaar met drie zelfrijdende vier-rijers. Deze gereviseerde Tectron komt in de plaats voor een ander merk vier-rijer waardoor er nu drie Tectron’s actief zijn binnen het bedrijf.

“De Tectron heeft veel liefhebbers in de Hoeksche Waard gevonden. Het rooien in onbereden grond zorgt dat de aardappelbedden perfect ‘uitkleden’ op de eerste mat. Het reinigingsprogramma is ongeëvenaard. Met veel verschillende klanten zijn ook de wensen uiteenlopend. De ene klant wil graag nog wat grond mee in de bewaring en de andere klant wil ze schoon en niet met de minste tarra. Dat behoort allemaal tot de mogelijkheden op de ‘Grimme’. Daarnaast is het een voordeel dat de kippers op de dam kunnen blijven staan. Waar wij gerooid hebben staat er nooit water op het gerooide perceel. We zijn blij met deze gereviseerde machine. Hij doet het perfect en we kunnen er weer jaren tegenaan.” Zegt chauffeur Elbert, al decennialang werkzaam bij het bedrijf uit Oudenhoorn.

Bij C.A. Nobel & Zoon zijn ze al decennialang overtuigd van de voordelen van de Grimme Tectron. Een prototype van Grimme heeft in de ontwikkeling van de Tectron ook flink aardappels gerooid voordat het rijp was voor de productie.

Door het succes en de vraag uit de markt kunnen we nogmaals een gereviseerde Grimme Tectron aanbieden. Heeft u interesse in een rooier voorzien van legio reinigingsmogelijkheden, een grote bunker en een team aan ervaren monteurs als back-up? Neem contact op!

Steven Keijmel

skeijmel@vaneijzeren.nl

06 57581777