Actueel

Drie Grimme Prios aardappelpootmachines afgeleverd door Van Eijzeren Mechanisatie

10 mei, 2023

Van Eijzeren Mechanisatie heeft afgelopen voorjaar de primeur gehad om een van de eerste Grimme Prios 440 pootmachines aan klanten te mogen uitleveren. Inmiddels zijn alle 3 geleverde machines volop aan het werk in de Zeeuwse klei.

Grimme ging terug naar de tekentafel en heeft de pootmachine van begin af aan opnieuw ontwikkeld. Wat gelijk opvalt aan de pootmachine is aan de achterkant te vinden: een ‘hybride-rugvorminrichting’. De hybride-rugvorminrichting combineert de voordelen van de klassieke aanaardkap met die van kooirollen. Daardoor kan een rug met stabiele en gladde rugflanken alsmede een kruimelige rugkroon gecreëerd worden. Bovendien wordt de optimale aanpassing van de rugopbouw aan bestaande bodemomstandigheden mogelijk gemaakt, waardoor ook in de zware Zeeuwse klei een mooi resultaat wordt behaald.

Aan de hand van applicatiekaarten kunnen tot twee taken tegelijkertijd plaatsspecifiek aangestuurd worden. Zo kan bijv. de pootafstand en de kunstmestdosering, op basis van een betreffende applicatiekaart, gereguleerd worden. Ook is de machine met 3,5 ton transportbunker binnen de drie meter transportbreedte. In combinatie met de dissel bovenover en de ophanging van de frees is het ook mogelijk de machine op kenteken te krijgen. Iets wat naar de toekomst toe een belangrijk puntje is, en wat met zelfbouwcreaties uiterst moeilijk blijkt te zijn.

Steven Keijmel, directeur van Van Eijzeren Mechanisatie: “We zijn blij met de verkoop van de drie Grimme Prios 440 pootmachines. We zien dat ze goed bevallen bij de klanten en er is veel verkoop potentieel in ons gebied. We zijn blij met het dealerschap van Grimme, die leidend is in de aardappelmechanisatie, en we hebben zo een goed aanbod voor de akkerbouwers in Zuid-West Nederland.”

Voor meer informatie kunt u altijd contact opnemen met Steven Keijmel.