Over ons

Dit zijn wij

Een modern mechanisatiebedrijf met vestigingen in Zierikzee en Borssele. De historie gaat terug naar 1919; het jaar waarin de broers van Eijzeren begonnen met het op klantwens vervaardigen van landbouwmachines. Die klantwens staat honderd jaar later nog steeds centraal in het bedrijf. Een selectie A-merken, goede service en een ruime voorraad zijn sinds jaar en dag cruciaal voor ons en onze klanten in Zuid-West Nederland. 

Drie Grimme Prios aardappelpootmachines afgeleverd door Van Eijzeren Mechanisatie

Van Eijzeren Mechanisatie heeft afgelopen voorjaar de primeur gehad om een van de eerste Grimme Prios 440 pootmachines aan klanten te mogen uitleveren. Inmiddels zijn alle 3 geleverde machines volop aan het werk in de Zeeuwse klei.

Zaaien en poten eindelijk in volle gang!

Zaaien en poten eindelijk in volle gang! Het is al mei, maar door de nattigheid kunnen we nu pas echt volop aan het werk. Bij Van Eijzeren Mechanisatie hebben we inmiddels al veel nieuwe machines afgeleverd die onze klanten helpen bij het poten en zaaien van gewassen.

Het is weer tijd voor SKL-keuringen

Is uw machine weer aan een keuring toe? Een geslaagde bespuiting begint bij een goede spuitmachine. Maak voor 24 februari uw afspraak voor de SKL-keuring.

Winteractie | Fentum Spades

De winter staat weer voor de deur en daarmee ook onze winteracties. Geniet van het voordeel van de kortingsacties. Profiteer nu onder andere van 12.5% korting op de Fentum spades.

Relatiedagen

Op 9 en 10 december organiseren we relatiedagen in onze vestiging in Zierikzee. Onder het genot van een hapje en een drankje laten we u onze vestiging en tal van nieuwe machines zien.

Winteractie

De winter staat weer voor de deur en daarmee ook onze winteracties. Wij adviseren iedereen om de tractoren en/of machines te laten controleren/onderhouden in de wintercheck. Zo zorgt u ervoor dat uw materieel weer in topconditie is en komend seizoen weer volledig inzetbaar is.

Gereviseerde Grimme Tectron aan het werk bij C.A. Nobel & Zoon uit Oudenhoorn

Dit oogstseizoen is de gereviseerde Grimme Tectron in bedrijf gesteld bij C.A. Nobel & Zoon uit Oudenhoorn. Het bedrijf in de Hoeksche Waard rooit ieder jaar met drie zelfrijdende vier-rijers. Deze gereviseerde Tectron komt in de plaats voor een ander merk vier-rijer waardoor er nu drie Tectron’s actief zijn binnen het bedrijf.

Een Grimme Rexor 6300 Platinum afgeleverd bij Loonbedrijf van der Maas in Oosterland

Bij Loonbedrijf van der Maas is er een nieuwe Grimme Rexor 6300 Platinum afgeleverd. De bietenrooier vervangt de vier-assige Grimme Rexor. “Bij deze machine wordt het gewicht gedragen door zes grote wielen. De bodemdruk is daardoor verbeterd”, aldus Harry Boone, de chauffeur van de rooier.

Historie

De historie van P. van Eijzeren brengt ons terug naar Aagtekerke begin de twintigste eeuw. Daar nemen de broers Izaäk en Jan van Eijzeren de smederij over van hun vader en oom. Ze schrijven zich in 1919 in bij de Kamer van Koophandel. Er worden paarden beslagen, landbouwmachines gerepareerd en later ook landbouwmachines verkocht. Als de zoon van Izaäk, Piet, in het bedrijf komt splitst van Eijzeren op. Jan blijft in Aagtekerke en Izaäk koopt samen met Piet een smederij in Borssele. Daar ontstaan de bedrijfstakken landbouwmechanisatie en constructie. Als gevolg van het smeedwerk wordt ook de tak installatietechniek gevormd.

In 1986 vestigt P. van Eijzeren zich op het industrieterrein Quistenburg in Borssele. Door de komst van het havengebied Vlissingen-Oost en de stijgende vraag naar moderne landbouwmachines ontwikkeld P. van Eijzeren zich steeds verder. De laatste twintig jaar gaat de groei samen met modernisering. Er komen twee nieuwe loodsen en een zelfstandige verspaningsafdeling. In 2016 wordt het mechanisatiedeel uitgebreid met een tweede vestiging in Zierikzee. In 2019 wordt het installatiebedrijf afgestoten en het eigen merk Fentum gelanceerd. Zo is P. van Eijzeren door de jaren heen uitgegroeid tot een modern en professioneel mechanisatie-, machinebouw-, en verspaningsbedrijf.

Vanaf 2021 is het bedrijf opgesplitst in een landbouwmechanisatie- en een constructie/machinebouwbedrijf. Zo is P. van Eijzeren door de jaren heen uitgegroeid tot twee moderne en professionele bedrijven, waar de vierde generatie inmiddels zijn intrede heeft gedaan.

Word jij onze nieuwe collega?

Certificaten

VA-Keur certificaat

SKL certificaat

VCA certificaat

SBB certificaat

Meer informatie? Wij helpen graag!

© 2023 Van Eijzeren        Disclaimer        Privacy- en cookieverklaring 

Website door Luctor Online